sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Harjoitusreissu etelään ja muuttomietteitä

Toissa viikonloppuna käytiin vähän kattelemassa etelän menoa, tosin vielä Suomen rajojen sisäpuolella. Mun on pakko myöntää, että Helsinki on mulle todella harmaata aluetta. En tiedä edes kuuluisimpia turistinähtävyyksiä ja heittäydyn aina avuttomaksi kun pitäisi löytää tiensä isolla kirkolla paikasta A paikkaan B. Ja jos joku ikinä vihjaa autolla liikkumisesta keskustassa niin mullahan ei siinä tapauksessa ole ajokorttia. En tiedä mikä mörkö mulla on siellä ollut, mutta sanomattakin selvää että tuonne harmaalle alueelle muutettaessa ensi vuonna on mun pakko vaan astua mukavuusalueen ulkopuolelle. Se vaatii viitseliäisyyttä.

Tehtiin Miken kanssa kunnon turistikierros lauantaina. Käveltiin ympäri keskustaa ja otettiin valokuvia, ihmeteltiin ja seikkailtiin. Vuoden ensimmäisenä kunnon pakkaspäivänä mulla oli päällä lämpimin untuvatakki, ja silti Helsingin kylmä merituuli sai mut pysyvästi kananlihalle. Millä ihmeellä sitä pysyy sulana sitten tammikuussa?! Huvittavaa, että jopa ulkomaalainen poikaystäväni voi toimia minulle oppaana Hesassa kun neiti ei oo kartalla.




Helsinkiin muuttoon liittyy vielä monta mysteeriä, sillä meillä ei ole vielä asuntoa tiedossa. Kämpän etsiminen on ollut toistaiseksi aika hakuammuntaa, sillä vapaita vuokrakämppiä 1.1.2015 alkaen ei vielä hirveästi ole markkinoilla ja asuinalueestakaan ei ole oikein käryä. Vain muutama potentiaalinen kämppä on ollut, vielä ennen lähtöä on kaksi näyttöä, fingers crossed! Jos ei natsaa niin ei natsaa ja sit kattoa pään päälle haetaan Sydneystä käsin. Luulenpa vaan et siihen tarvitaan aikalailla tahdonvoimaa että saa itsensä kattelee kämppiä ja soittelemaan yöllä vuokranantajille... ;)







Ja vielä pitää sadatella tota Hesan hintatasoa: Voi tsiisus miten kallista! Asuin puolet halvemmalla Palokassa uudessa saunallisessa kaksiossa kun kivikautisessa kaksiossa Helsingissä. Mutta toisaalta, tää on nyt ainoa vaihtoehto Miken töiden vuoksi ja mullekin avautuu siellä enemmän mahdollisuuksia kehittyä fysioterapeuttina sekä liikunnanohjaajana. Isona plussana sieltä myös pääsee lähtemään niiiiin helposti viikonloppureissuille, kunhan pakkaa repun ja kajauttaa lentokentälle ja yläilmoihin. Haaveena olisikin ainakin käydä moikkaamassa tuttuja Lontoossa ensi keväänä, katsotaan mitä muuta saadaan suunniteltua.

Kaikki vinkit ja apu asunnon löytämiseksi otetaan enemmän kuin mielellään vastaan! Mulla onkin onneksi muutamia ihania kätyreitä siellä päin jelppimässä asuntonäyttöjen suhteen sillä aikaa kun ollaan poissa. :)

Kivaa sunnuntaita! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti