perjantai 14. marraskuuta 2014

Polttaa polttaa!

Vihdoin se tuli! Nimittäin HELLLE! Täällä sitä on oltu reilu viikko Sydneyssä ja tottahan lämpöä on riittänyt, ei siitä pitäisi valittaa, mutta tänään oli eka päivä et oikeesti tunsi kunnolla lämpöiset säteet ja tuulen. Enhän mä paljon vaadi, vaan +37 astetta :D Paahtavan kuumat sisämaan tuulet hönkii nyt ja hellii tätä ikiroutaista kroppaa. 



Viime vuodelta kesästä on lähinnä tukalia muistoja, jolloin ilmastoidusta hostellista ei ollut tietoakaan, nestehukka yllätti useasti päivässä,  iholla näkyi punaisena shortsien rajat ja rannalla grillauduit omassa aurinkoöljyssäsi. Tällä kerralla oon toivottavasti jo viisastunut. Vaikka ihoni on tottunut aurinkoon reippaan matkustelun ansiosta, läiskäytin iholle 50 suojakertoimen rannalle mennessä PUOLIPILVISELLÄ säällä. Hyvä minä! Katsotaan, onko tällä mitään vaikutusta rusketuksen pysymisen tai tasaisuuden kanssa. 

Jos tällä kertaa ei kirjoittaja pala auringossa niin samaa ei voi sanoa ympäröivästä luonnosta. Puskapalot on taas alkaneet Sydneynkin alueella. Varsinkin eukalyptuspuun lehdet ovat erittäin syttymisherkkiä niiden erittämien öljyjen vuoksi, joten pienikin kipinä maastossa voi olla massiivisen palon alku. Varotoimenpiteinä tämänkin talon ympärillä kulkeva palotie siivottiin ylimääräisistä oksista, jotka voisivat palon tullessa lähelle tuoda liekit takapihalle. Viime vuosikymmenellä Illawongissa palot tulivat niin lähelle, että alue evakuoitiin. Viikon kuluttua palot saatiin kuitenkin aisoihin ja minunkin aussiperhe pystyi muuttamaan takaisin kotiinsa.  



Anyway, takapihan uima-altaalla on aika mukavat oltavat tällaisena päivänä. Itseämme viilennettiin kylmällä juomalla, viileällä vedellä ja ylipäätään pistäytymällä sisällä talossa. Chilliä oli hankalampi viilentää, hän kun ei suostunut pistämään tassuaankaan veteen saatika uimaan. Mielellään nuoli kuitenkin jääkuutioita. Luulenpa, että tämä päivä oli tällä kertaa vain yksittäinen hellepäivä mutta lisää on tulossa! 

Kivaa perjantaita! :)

JVG - Kran turismo

2 kommenttia:

  1. Ihanaa luettavaa. Nauttikaahan nyt oikein varastoonkin. Kun tuutte takaisian täällä osottavat (toivottavasti) korkeat hanget ja paukkuvat pakkaset. Terkkuja teille kaikille rakkaille meiltä täältä loskan keskeltä.

    VastaaPoista