keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Lähdetään kauas pois

"Lähdetään kauas pois /sinne mis on lämmin / ja niin paljon elävämmin / loistaa tähdet ja kuu /ei se voi olla väärin
lähtee maailman ääriin"

Perillä! 35 tuntia matkustamista takana ja ensimmäistä päivää Sydneyssä vietetään :)

Huh mikä lähtöstressi! Jätin mulle epätyypilliseen tapaan pakkaamisen ihan viime tinkaan ja sunnuntai-ilta ja maanantai menikin sitten ympäri taloa juostessa etsien just sitä paitaa pyykkikoreista ja muuttolaatikoista. Kerkesin onneksi käydä Marjon Joogassa illalla vähän rauhoittumassa, olin tainnut unohtaa hengittää koko päivänä... Ihana äiti teki taikoja keittiössä ja syötiinkin kuin kuninkaat viimeiset pari päivää. Karvapalleroni Kaapo otti asiakseen tarkastaa laukkumme vartin välein ja loikin hyvin epäluuloisia katseita matkatavaroihin. Voi parka, se varmaan luulee, että lähden taas vuodeksi pois. 

Ensimmäinen sykehuippu lähtöpäivänä koettiin, kun sain puhelun Jyväskylän lentokentältä; lentomme Helsinkiin oli peruttu koneen rikkoontumisen vuoksi. Ensimmäinen ajatus mulla oli "Jes! Nyt voin ottaa kolme kiloa enemmän matkatavaroita!" (vain ekalla kotimaan lennolla oli rajoitus 20 kiloa tavaraa). Toisena vasta tuli mieleen et keretäänkö me ollenkan meidän jatkolennoille :D No hätä, vaihtoaikaa oli runsaasti, joten bussillakin kerkesi. Suuttumus haihtui saman tein, kun Flybe lahjoi mut kismeteillä ja muilla herkuilla. Jälkeenpäin ajateltuna voisin silti hakea korvausta lentoyhtiöltä, tulihan 45 minuutin lennon tilalle kolmen tunnin kökötys bussissa.

Mutta päästiinpäs matkaan! Reitti kulki Helsinki-Vantaalta Singaporen kautta Melbourneen ja sieltä kotimaan lennolla Sydneyyn. Liikaa aikaa vaihdoissa ei ollut, kun ympättiin yhteen terminaalien vaihdot, laukkujen ottaminen ulos, passitarkastus ja ne mun pelkäämät syynit viisumien kanssa plus tuliaisten tullaaminen. Nyt tarvittaisiin vain pitkää pinnaa ja pehmeetä takapuolta seuraavalle vuorokaudelle. Mikella oli onneksi football manager viihdyttäjänä, onneksi salmiakkia vielä riitti eikä muutkaan aktiviteetit kyllästyttäneet vielä. 


Sinkkiksen lennolla oli vain muutama jatkuvaa suoraa huutoa kirkuva pikkuihminen, muuten kaikki mukavasti. Kentällä vaihtoa odotellessa odotti pakolliset vierailut tax freessä, josta mukaan tarttui YSL tuoksu, huomattavasti halvemmalla kuin Helsingistä. Ja voi sitä riemua kun törmäsin Victoria´s Secretin myymälään! Mike olisi mielummin piiloutunut kiinan lähtöportille, jos en olisi raahannut sitä vasten tahtoaan makutuomariksi. Saatoihan se olla, että muutama rasva ja passikuori jäi myymälään järjen äänen kuullesani... ;) 

Toisella kierroksella turvatarkastusta sinkkiläinen vartija nappasi meiltä pois kavereille tarkoitetut tuliaiset. Ei sitten oltu pakattu asiantuntevasti Hesassa. Jaahas. No pitäkää sit hyvät bileet henksun kanssa! Ei muuta kuin harjoittamaan istumalihaksia seuraaviksi 9 tunniksi, jippii.  

Melbournen päässä kaikki sujui kuin rasvattu, eivät kyselleet mitään. Lento Sydneyyn oli todella kivuton ja perillä oli ihana vastaanotto. Lämpö helli ja Aussikodin pihaan ajaessa tuli todella tervetullut olo :) Bordercollie Chillin reaktio olisi pitänyts saada filmille, sen verran oli tuo nelijalkainen innoissaan. Loppupäivä vietettiin rennosti altaalla ja lopulta ukkosta kuunnellen sisällä jakaen kuulumisia ja tuliaisia. 





Tässä kirjottaessani kello tulee yhdeksän illalla ja olen melko tyytyväinen itseeni, että jaksoin pysyä näinkin pitkään hereillä. Jutut saattaa olla aika päättömiä, täytyy editoida unien jälkeen haha. Mutta ihanaa on, pelkkä katselu ympärilleen tuo hymyn huulille. Nyt otetaan rennosti ja valmistaudutaan viikonlopun häihin <3

"Ja mä haluan nähdä ja kokea / en vain loputtomiin asioita hokea / en jämähtää paikoilleen"


Raappana - Lähdetään kauas pois 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti