tiistai 6. tammikuuta 2015

Suomessa taas!

Kaksi kuukautta Australiassa vilahti ohi niin nopeasti. Nyt ollaan palattu takaisin Suomen talveen ja mulla löytyi se kadotettu joulumieli vihdoikin. Tää valkoinen maisema ja pimeät illat on vaan niin tunnelmallisia! Talo oli vielä koristeltu jouluisesti ja vihdoin sain syödä riisipuuroa ja luumukiisseliä, vuosi pelastettu!

Matka Sydneystä Jyväskylään sujui onneksi varsin sulavasti, vaihto oli vain Singaporessa ja Helsinkiin saapui kukonlaulun aikaan kaksi väsynyttä ja kärttyisää matkalaista. Onneksi pääsimme siskopuoleni kotiin aamupalalle ja voin sanoa että hänen ja aviomiehensä leipomat muffinsit ja pirtelöt olivat ylivoimaisesti parasta, mitä oltiin saatu suuhumme pariin vuorokauteen ja olo oli ihan eri pienen aamiaisbreikin jälkeen :) 



Aamupalalta matka ei suinkaan jatkunut kotiin vielä, vaan lähdimme katsastamaan uuden vuokra-asuntomme, siis tulevan kotimme Helsingissä! En ollut itse nähnyt kämpästä kuin muutaman kuvan ja pohjapiirroksen, Mike oli käynyt asunnossa juuri ennen lähtöämme. Olin aika jännän äärellä että mihinkäs nyt on tullut lusikkansa työnnettyä, sillä vuokrasoppari piti kirjoittaa vuodeksi. Riskillä mentiin, mutta asunto oli onneksi meille sopiva, stressasin taas turhaan. Pienempi tosin kuin yksikään edeltäjänsä, mutta eiköhän me siitä saada meille passeli kotikolo. 

Jyväskylässä saatiin muutama päivä vaan olla ja nautiskella talvimaisemasta ja pakkasesta, ihanaa! Ulkona on niiiin kaunista! Jet lag tietysti tuntui, simahdin ensimmäisinä iltoina jo kuudelta illalla ja nukuin kellonympäryksen...Paljon on ollut kuitenkin myös järjesteltävää; muuttoauto tulee jo huomenna aamulla ja siihen mennessä pitäisi paitsi päättää mitä ottaa mukaan, myös pakata ja suojata ne. Mulla alkaa samalla myös armoton työnhaku Helsingistä. Jos joku tietää avoimia fysioterapeutin tai liikunnanohjaajan jobeja pääkaupunkiseudulta niin vinkkejä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan! ;)




Kiireinen ja haastava vuoden aloitus siis edessä. Olen kuitenkin innoissani muutosta, sillä saan aloittaa vuoden puhtaalta pöydältä ja rakentaa elämäni Hesassa juuri sellaiseksi kuin itse haluan! En malta odottaa sitä päivää kun tavarat on paikoillaan ja voin lähteä lenkkeilemään ja tutustumaan uuteen asuinkaupunkiin kuin turisti konsanaan puhelimen kartat nenän edessä :)

Sormet ristiin, että huomenna kaikki sujuu mukavasti; peilit pysyvät ehjinä ja sormet sulana, ei ole tuo -20c nimittäin kaikkein mukavin muuttokeli! Ja muistakaa ihmiset nyt nauttia auringosta, sitä ei turhan usein näillä kulmilla näe! x



Sia - Little black sandals

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti