torstai 23. lokakuuta 2014

Lähtölaskenta alkaa

Australiaan lähtöön enää kymmenen päivää! Lentoliput hommattu, laukut otettu esille ja tuliaiset ostettu. Viisumikin on jo viimein hoidettu. Vähän verenpaineet nousi sitä hankkiessa; ensin huonon nettiyhteyden takia en saanut sitä lähetettyä vaan eka hakemus katosi jonnekin bittiavaruuteen ja sen jälkeen puolestaan Immi-tililläni luki viisumin kohdalla "finalised". Siis hyväksytty vai käsitelty muuten vaan vai mitähäh?! Loppuen lopuksi hyväksymisviesti liitteineen oli mennyt roskaposti-kansioon. Ei voi tekniikan ihmelapsen päähän mennä, ettei tarviis tulostella mitään lippulappuja vaan elektroninen viisumi löytyy sit vaan paikan päältä koneelta ja pääsen sulavasti maahan, ilman kuulusteluja tai huumekoiria. Mikehan pääsee aussina kaikkien jonojen ohi ja kerkeää luultavasti jo kahville ennen kun mä ryömin hermoraunioina sieltä kuulusteluista.

Voisinkin vähän avata meidän matkasuunnitelmia tulevalle kahdelle kuukaudelle. Matka starttaa siis marraskuun kolmantena päivänä Tikkakoskelta, josta lennämme Helsingin ja Singaporen kautta Melbourneen, jossa erittäin tärkeä pitstoppi Victoria´s Secretille, ja siitä Sydneyyn. Toivottavasti kone kaartaa jollain konstilla pohjoisesta, sillä näky Sydney oopperatalolle ja Harbour Bridgelle on koneen ikkunasta aina sydäntä sykähdyttävä näky, ainakin minulle.

Sydney Harbour Bridge (kuvat viime vuodelta)
Sydneyn maamerkit

Majailemme poikaystäväni Miken perheen luona Sydneyn lähiössä, isossa omakotitalossa Miken vanhempien sekä siskon ja bordercollie Chilin kanssa. Paikka on aika reippaan matkan päässä keskustasta mutta ehdoton plussa on vehreys, rauhallisuus ja lomatunnelmiin vetoava uima-allas! :D Meillä on käytössä auto, joten päästään hyvin liikkumaan. Ja voin kertoa, että heti kun aikaeroväsymyksestä päästään niin auton nokka käännetään kohti Coogeen rantaa heti! Asuttiin Miken ja kämppis-Jimmyn kanssa Randwickissä, joka on Coogee Beachin viereinen lähiö viime vuonna ja mulla on niin ikävä sinne! Työskentelin tuolloin working holiday- viisumilla Coogee Bay Hotellissa baarimikkona. Kyseinen viihdekeidas on myöskin vierailulistalla melko korkealla.

Syy, minkä takia reissu yleensä nyt tehdään on kuitenkin häät. Miken sisko menee naimisiin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja läheisiin ystäviin kuuluva pariskunta puolestaan astuu avioon joulukuun puolella. Silloin joulu on jo ovella, joten päätimme venyttää lomaa ja jäädä vielä uudeksi vuodeksikin ihailemaan Sydneyn maailmankuulua ilotulitusta. Ajoitus ei meidän kannalta ollut täydellinen; Mike pääsi juuri alkuun uudessa työssään ja minä en kerennyt pedata matkan jälkeistä Helsinkiin muuttoa tarpeeksi. Mutta täytyy vaan uskoa, että tämä oli tarkoitus mennä näin ja kaikki järjestyy :)

Kuulema ensimmäinen viikko on jo täytetty ohjelmalla meidän puolesta; on pre-wedding dinneriä, ukin 94-vuotisjuhlaa ja pikakäyntejä räätälillä. Kavereita yritetään nähdä kaikissa mahdollisissa väleissä ja poolillekin pitäis jättää aikaa! Ihan lomamoodille en itseäni päästä, sillä suunnitelmissa on hankkia lisätietoa omalta alalta. Muita suunnitelmia on osallistua ihanan Millan kanssa Rainbow Runille ja käydä kahden pienellä getawayllä jossain, johon jaksaa ajaa. 


Ikävöin tuota maata vaan niin paljon! En ole yhtään väsynyt kelaamaan viime vuoden kuvasaldoa läpi uudelleen ja uudelleen, tulee mieleen niin paljon muistoja. Alkaa väkisinkin naurattaa ja sen jälkeen itkettää. Paluu Sydneyyn tulee varmasti olemaan yhtä tunteiden vuoristorataa. Viime vuoden tunnelmia löytyy täältä: http://oceanianlife.blogspot.fi

Nyt pitäisi kuitenkin jaksaa keskittyä töihin vielä puolitoista viikkoa, vaikka mieli alkaa olla jo matkalla... 

Ihanaa torstaita kaikille! :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti