perjantai 15. toukokuuta 2015

Mustaherukkainen raakakakku

En olekaan aikaisemmin jakanut reseptejä, joten herkut ensiksi ja kakusta on hyvä aloittaa. Viime viikonlopuksi suuntasimme Äitienpäivän viettoon Jyväskylään ja vänkästiin vielä patikkapäivän päätteeksi tällainen herkku pakkaseen odottamaan sunnuntaita. Tavoista poiketen emme rynnineet Äiskänpäivälounaalle mihinkään sunnuntaina (bussille Helsinkiin tulisi kuitenkin tulipalokiire) vaan syötiin vähän ruhtinaallisempi metsoillallinen kotona. 

Halusin tehdä raakakakun, johon ei tarvita ylioutoja ainesosia ja löysinkin tän K-ruokan ohjeen, jota vähän tuunasimme sen mukaan mitä kaapeista löytyi :)


Mitä tarvitset
Pohja
1ps (n.125g)  saksanpähkinöitä / pekaanipähkinöitä
1 ps (n.200g) pehmeitä kivettömiä taateleita
1/2 tl             kaardemummaa
1/2 tl             suolaa
1-2 rkl           vettä

Täyte
150 g         cashew pähkinöitä
2 (400g)     kypsää banaania
4 dl (200g)  jäisiä mustaherukoita
2                liivatelehteä 
2 rkl           vaahterasiirappia
1 rkl           sitruunanmehua

  • 1. Liota täytteen cashewpähkinät kylmässä vedessä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, kunnes ovat hieman pehmenneet. 
  • 2. Pohjan kimppuun! Surrauta saksan-/pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
  • 3. Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Surrauta tasaiseksi massaksi.
  • 4. Liota liivatelehtiä n. 5min kylmässä vedessä, lisää sitten tilkkaan kiehautettua vettä. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla ja lisää täytteeseen sekoittaen raivoisasti. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia tai iske pakkaseen. Koristele mieleiselläsi tavalla. 

Meillä koristeena toimivat pihasta löytyeet kukkaset, muutenhan voisi käyttää itse mustaherukkaa lehtineen :) Omaan makuun juuri sopivan raikas ja makea kakku, sopii vegaaneille ja maidottomille sekä gluteenittomille tyypeille, joten melko varma valinta kekkereihin kun kekkereihin. 

Varmasti tulen kokeilemaan raakakakkuja jatkossakin jos näin helppoja ohjeita tulee vastaan, suosittelen!

Parhaillaan matkataan Miken kanssa täpötäydessä Onnibussissa kohti pohjoista ja vietetäänkin Savossa tämä viikonloppu isäni luona rentoutuen. Nopea katsaus kalenteriin ilmoittikin että Vapusta Juhannukseen saakka jokaisena viikonloppuna ollaan itse tien päällä jossain päin Suomea tai meillä on vieraita kylässä Helsingissä. Niin kivaa! Tästä se kesä alkaa! Viikonloppuja kaikille :)

Valovuosi - Aurinkokuningatar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti