perjantai 8. toukokuuta 2015

Gotta be FIT!

Ootteko pysyneet mukana fitness-myllytyksessä? On Fitness-päiväkirjoja, fiitness-kisoja, fitnesstukkua ja Fitness magazineja. Et voi välttyä siltä oletukselta, että FIT on se mitä ihmiseltä vaaditaan tänäpäivänä. 

Olen kolunnut fitness blogeja itsekseni jo jonkun vuoden ja yrittänyt muodostaa järkevää omaa mielipidettä tästä kuntoilubuumista. Oon yllytyshullu ja lähden helposti mukaan kokeilemaan uusia juttuja, oli kyse sitten uudesta superfoodista tai uudesta harjoittelumuodosta. Tällä kertaa olen kuitenkin yrittänyt hillitä itseäni ja olla järkevä aikuinen päätöksenteossa. Myönnän kuitenkin, että saatoin hieman innostua superfoodeissa ja hamstrata Chian siemeniä ja mulbereita kaapit pullolleen... 


Mutta ei tämä fitness hömpötys ihan täyttä humpuukia ole. Ainakin omalla kohdallani terveydenhuollon ammattilaisena se merkitsee entistä motivoituneempia kuntoutujia sekä työssäni kuntosalimaailmassa enemmän liikkuvaa kansaa. Kuntoilijat ovat monesti hyvin tietoisia omista harjoitteluvaihtoehdoista sekä liikunnan muoti-ilmiöistä. Tässä tullaankin siihen haasteeseen, johon törmään työssäni lähes päivittäin; ihmisten ollessa internetin loputtoman tiedonlähteen äärellä on heidän helppo turvautua googleen löytääkseen ratkaisua ongelmaansa. Tietoa, vinkkejä ja taikatemppuja kropan muokkaamiseen on tarjolla niin runsaasti, ettei innostunut kuntoilija tiedä mihin ryhtyä. Aina ei löydy pohjatietoa elimistön toiminnasta tarpeeksi, jotta voisi kriittisesti suhtautua uusiin harjoittelumuotoihin tai dieetteihin. Monesti haukataan liian iso pala kakkua kerralla ja liikuntainto lopahtaa tai pahimmillaan aiheutetaan vammoja kropalle. 

No, se työnäkökulmasta sitten. Entäs itse? Olen itse saanut uutta kipinää liikuntaan silloin kun sitä olen kaivannut lukemalla tietorikkaita ja luotettavia postauksia. Tietoja ja vinkki viitosia yhdistelemällä saa vaihtelevuutta omaan treeniin ja uuden kokeileminen pitää virkeänä. Omasta treenaamisestani tänä vuonna on tullut tavoitteellisempaa ja tiedostan paremmin mihin haluan pyrkiä ja miten sen realistisesti saavutan. 


Buumin vastapainona on alkanut tulla yhä enemmän ja enemmän tasapainottavaa näkökulmaa palautumisesta ja liikunnan mielekkyydestä. Tähän olen yrittänyt itsekin panostaa tänä vuonna. Jos vapaa-ajalla lihakset on täysin jökissä ja pääkin huutaa motivaatiota, en lähde treenaamaan. Otan rennosti, yritän kuunnella omaa kroppaani ja käyn tekemässä vain pakollisen eli ryhmänohjaustyöt. Jos on aurinkoinen päivä ja suunnitelmissa alunperin oli käydä salilla, muutan suunnitelmaa mielelläni ja lähdenkin reippailemaan ulkona. Ei tämä kuntoilu kuitenkaan niin vakavaa ole! :) Liikunnan tulisi olla suorittamisen sijasta hyvänolon lähde. 


Kokeilkaa kuunnella kehoanne tänä viikonloppuna; jos se on energiaa täynnä, käy vetämässä mäkivedot tai kunnon salirykäisy, jos taas sohva tuntuu ainoalta oikealta vaihtoehdolta, nautiskele sohvatyynyjen välissä relaamisesta ja huolla kehoasi esim. venyttelyjen tai foam rollin avulla. Se ei ole periksiantamista vaan fiksua kehosi pidempiaikaisen hyvinvoinnin kannalta, jolloin voit olla pidempään FIT! 

Ihanaa viikonloppua! <3

Sanni - Hakuna Matata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti