maanantai 5. helmikuuta 2018

Hääjorinoita

Nytpä avaan sanaisen arkkuni myös tulevien häiden suhteen, intoa riittää niin etten meinaa housuissani pysyä!

Oman näppituntuman mukaan Australiassa mennään naimisiin 1-2 vuotta kihlauksen jälkeen. Ainakaan lähipiirissä kihlautuneet parit eivät juuri ole viivytelleet häiden kanssa, Suomessa kun trendi tuntuu olevan ennemminkin kihloissa 5 vuotta ja tehdään muksut ja katellaan sitten. Tässä mielessä siis Australia on tietyllä tapaa vanhoillisempi. Mitään tyypillisiä Australialaisia häitä ei ole olemassa kun tyyli on hyvin vapaa ja erilaisista etnisistä taustoista johtuen häät voivat olla lähes mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. 



Olen itse ollut kolmissa aussihäissä, yksissä germaanihäissä sekä viisissä suomalaisissa häissä (sen verran vanhana että muistankin jotain). Omat häät tulevat olemaan maaliskuussa 2019 Australiassa! Juuri aikaisemmin ei rohjeta häitä järjestää, sillä maahanmuuton, töiden ja asumisjärjestelyjen selvittelyssä menee varmasti vielä paljon aikaa ja energiaa. Toinen erittäin tärkeä syy on kansainvälisten vieraiden pääsy juhlimaan kanssamme; haluamme  antaa mahdollisimman monelle vieraalle tarpeeksi varoitusaikaa; tänne kun ei kannata tulla vain viikonlopuksi. Harvoin Suomesta lähdetään maailman toiselle puolelle juhlimaan häitä ja jokainen, joka paikalle saapuu on jo nähnyt julmetusti vaivaa osallistuakseen. Ajankohtaa on yritetty miettiä monesta vinkkelistä; olisi kaunis keli muttei liian kuuma, ei mielellään trooppisia myrskyjä, milloin suomalaisilla ja ausseilla on lomat, milloin pyhäpäiviä ym. 

Haluamme häiden olevan etenkin ulkomaalaisille vieraillemme elämys; jotain sellaista mitä he eivät tulisi muuten kokemaan. Ausseista löytyy aivan luvattoman kauniita rantoja ja vihreitä kumpuilevia maakuntia viinitiloineen. Täällä on mieletön valikoima kaikkea häihin liittyvää, oli kyse sitten hääpukuliikkeistä tai tilpehöörikaupoista. Ravintolatarjonta ylittää myös mun mielikuvituksen rajat ja tarjolla on kaikkea mitä vain osaat pyytää. 




Isoin päätös on siis jo häiden osalta tehty; hääpaikka ja päivä on varattu. Kävimme kolmessa paikassa tutustumassa häiden näkökulmasta ja päädyimme varaamaan meille hyvinkin tutun paikan Royal National Parkissa. Mike on käynyt kansallispuistossa pienestä pitäen melomassa, rannalla ja patikoimassa ja yhdessäkin siellä ollaan käyty aina kun Sydneyssä olemme vierailleet. Seremonia tulee olemaan ulkona joen varrella ja hääjuhla ihanassa rustiikkisessa rakennuksessa. Koko paikassa on semmoinen juuri oikeanlainen vibe :) Ainoana jännitettävä asia onkin metsäpalot; kaksi viikkoa sitten kansallispuistossa oli iso puskapalo ja sen päivän hääjuhla saatiin pidettyä vain palokunnan ponnistelujen ansiosta. 

Pikkuhiljaa ideat ja häiden tyyli on muotoutunut mielissämme. Todellakaan kaikkia yksityiskohtia en vielä tiedä mutta ainakin itselläni on ollut hauskaa etsiä erilaisia ideoita ja vertailla persoonallisia ratkaisuja toteuttaa elämämme tärkeimmät juhlat! Kompromisseja ollaan jo jouduttu tekemään kun olen joutunut myöntämään ettei savukone häätanssin aikana sovi tyyliin, kansallispuistossa ei saa polttaa tähtisädetikkuja tai heitellä ruusun terälehtiä eikä mobiili gelatobaari mahdu budjettiin. Pähkinänkuoressa tyyli tulee olemaan rento, vähän boheemi + rustiikki sekä luonnonläheinen. Panostettavia kohteita on musiikki ja tietenkin ruoka!

Tähän mennessä olemme todella hienosti aikataulussa. Varattuina on hääpaikan lisäksi jo valokuvaaja, seremoniamuusikot ja hääpuku <3 Kukista ja stailauksesta, kampaajista ja meikkaajista sekä sormuksista on jo selkeä idea mutta tarjouskilpailu on vielä kesken. Bilebändi, bridal party asuineen, celebrant ja moni muu asia on vielä täysin hakusassa. Sydneyn alueella parhaat ammattilaiset bookataan todella aikaisin ja olen jo muutamalta kampaajalta saanut pahoitteluviestin, etteivät ole meidän päivänä käytettävissä. Hinnoilla ei myöskään ole kattoa kun puhutaan häistä. Keskivertohinta häille Australiassa on googlen mukaan 36 200AUD (n.23 000€), jonkun häälehden mukaan jopa 65 000AUD... Me pyritään tekemään järjestelyjä ja koristeluja myös itse, jotta ei jouduta kadulle kerjäämään näiden bileiden jälkeen. Hääpäiväksi valittiin perjantai, joka myös pudottaa monien palveluntuottajien hintoja. 


Seuraavan vuoden aikana saattaa jokunen hääaiheinen postaus tänne tulla kirjoitettua vaikka en täysin hääblogiksi tätä ole muuttamassa. Myöskään en halua kaikkea paljastaa, jotta vieraillemme jää yllätyksiä koettavaksi :)

Postauksen kuvat K&C upeista häistä viime lokakuulta Etelä-Australiasta, Barossan viinimaakunnasta. Tilalla on kuvattu myös McLeodin tyttäret tv-sarja, joten paikka oli todella kuvauksellinen. 

-S

2 kommenttia:

  1. :D No niin, alkaahan sieltä tippua hääjuttujakin. Mielenkiinnolla seurataan Timon kanssa miten valmistelut etenevät ja millä fiiliksillä tämän reilun vuoden matkan kuljette. Ihanaa lukea tuosta innostasi ja kaikista mahdollisuuksista siellä - varmaan tulee valinnan vaikeus, vai onko sinulle visio kaikesta mitä haluat ja vain fiilistelet kaikkien muiden mahdollisuuksien keskellä?
    Nautinnollisia hetkiä valmistelujen kanssa!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanalta kuulostaa 💞💞💞Olet taatusti kaunis ja upein morsian mitä Markun kanssa voimme kuvitella eikä Mike kuka tahansa sulhanen😍Odotamme jo innolla kesää että näemme teidät😘Haleja❤️❤️❤️Liisa

    VastaaPoista