maanantai 27. marraskuuta 2017

She said kyllä

Kihlajaisten pitäminen tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus Ausseissa. Tyypit käyttää kaikki mahikset juhlia! Koska emme kerenneet järjestää juhlia Suomessa loman ja muuton välissä, päätimme järjestää tuplat Ausseissa. Ei vaan, käytännön järjestelyjen vuoksi juhlimme sukulaisten kanssa lounaan merkeissä kaksi viikkoa sitten ja nyt lauantai-iltana ystävien kanssa. 

Järjestimme juhlat kotona puutarhajuhlien tapaan. Koristeluita mietittiin ja menuja hiottiin oikeastaan siitä lähtien kun saavuttiin maahan. Appivanhemmat tekivät kyllä ison työn pippaloiden toteutuksessa, itse lähinnä ideoin ja kävin hakemassa tarvikkeita kaupasta. Omasta puolesta juhlien suunnittelu ja toteutus on mukavaa puuhaa ja täytyy sanoa, ettei tehnyt yhtään pahaa "harjoitella" tätäkin hommaa tulevia häitä ajatellen. 




Valkoiset verhot pylväissä, hopeiset viirit, mustavalkoiset pöydät ja värikkäitä kukkia oli meidän koristelujen resepti. Onneksi meillä on taitavia kokkeja lähipiirissä, nimittäin ruoka oli erittäin hyvää ja kakkuja oli melkein joka sormelle. Itse tein suomalaisia pikkuherkkuja kuten kinuski-suklaapopcorneja Omar-karkeista ja Turkin pippuri+valkosuklaapaloja. Viinitaitureitakin löytyy, sillä Miken serkku Victoria työskentelee viinitilalla Hunter Valleyssä ja järjestikin meille upeat viinit lounaalle, varsinkin tuota verdelhoa voisin lipittää joka aterialla... Ystävämme Dre Hunterista järkkäsi puolestaan meille viinit kilpailevalta viinitilalta (Hungerford Hill) lauantain bileisiin. 

Pidettiin Miken kanssa extempore puhe tiimityönä. Sikäli hyvä, että kun itse aloin vollottamaan puhuessani muutosta ja perheistä, Mike pelasti tilanteen ja heitti läppää väliin. Miken isä piti myös hyvin tunteikkaan puheen jottei päässyt silmät kuivumaan. Teeman ollessa kahden suvun yhdistyminen, olisin tottakai halunnut oman perheeni saman pöydän ääreen. Tämä on ehdottomasti niitä kansainvälisen parin huonoja puolia, Suomesta kun ei noin vain lennetä Sydneyyn viikonlopuksi.

Lauantaisten bileiden koristelut oli lähes samat mutta koska kyseessä oli iltabileet, lisättiin joukkoon paljon valoja, jotka näytti aivan tyrmäävän hyviltä puissa ja pensaissa. Millan ja F:n kanssa käytiin legendaarisella heliumpallojen hakureissulla ja saatiin 15 palloa ja kolme ihmistä mahtumaan pieneen Toyotaan. Pientä klaustrofobiaa oli ilmassa, mutta meidän onneksi kuski näki eteensä ja pallot (ja ihmiset) saatiin ehjänä perille. Viikonloppu oli superlämmin, +30 astetta päivällä ja illallakin vielä +25, joten ennen juhlien alkua vedettiin hetki henkeä altaalla huurteisen äärellä. 




Ruokateemana oli Espanjalainen ilta ja tarjosimme mm. sangriaa, iberialaista kinkkua tapaksissa sekä paellaa. Porukkaa oli n. 35 ja paellapannu olikin isoin mitä naapurustosta löytyi :D Pannulle heitettiin niin chorizoa, katkarapuja, simpukoita kuin kalaakin, kaikkea sulassa sovussa. Kuumille kiville meni! Turkinpippuri+valkosuklaakarkit puolestaan herätti ihmetystä; osa rakasti, osa vihasi. Nyt täytyisi selvittää mistä rouhetta saisi tilattua tänne, sillä varastot on loppu ja Suomessa tullaan käymään vasta ensi kesänä. Vinkkejä otetaan vastaan!



Kuvia tuli otettua tosi minimaalisesti mutta eihän omissa juhlissa kuulukaan kuvata? Onneksi muut napsivat kännyköillään kuvia ja sain haalittua nämä muistoksi. Illan ohjelmassa oli muutamia pelejä, mutta täytyy sanoa, että porukka oli niin keskittynyt juomiseen, syömiseen ja sosialisoitumiseen, että peleihin sai oikein maanitella. Sitten kun geimssit sai kunnolla tulille, niistä ei taas olisi tullut loppua! Beer pongia pelattiin sekä oluella että port viinillä, jännä kun ei millään osunut pallot kuppiin... syytimme valaistusta. 

Vieraita tuli niin Sydneystä, Hunter Valleystä, Canberrasta kuin Adelaidestakin. Suomalaisedustusta piti yllä Milla ja yhdessä hämmennettiinkin vieraita salakielellämme. Jälleen pidettiin epävirallinen puhe Miken kanssa ja tällä kertaa en vetistellyt :)











Viimeiset 5 kuvaa photo credit Tim Quayle :)

Onnellinen olo. Paljon hyviä ihmisiä ympärillä. Kiitos. 

-S


2 kommenttia:

  1. Vautsi, on varmasti ollut hienot juhlat. Sinä kävisit melkein espanjattaresta :)
    Turkinpippuri-rouhetta voin laittaa paketin tulemaan heti huomenna.
    Nauttikaa juhlien muisteloista, puolentoista vuoden kuluttua on taas uusi rutistus.

    VastaaPoista
  2. Uijui vieläköhän se herkkurouhe kerkeisi jouluksi :) <3 juu ja kun häiden suunnittelut on aloitettu ajoissa niin kerkeää muuttaa mieltä moneen kertaan :D

    VastaaPoista